SİTEYE EKLENMESİNİ İSTEDİĞİNİZ RESİM,YAZI,HABER VS. BENZER İSTEKLERİNİZ İÇİN

djpesimist44@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz
Google

9 Eylül 2007 Pazar

Derin Darbe Röportajı


Derin Darbe Röpörtajı..!

Tanınmış rap gruplarından olan Derin Darbe ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz ...
cihan: Kuvvetmira’ya girmeden önce derin darbe adı altında toplanmış olan bir ikili var mıydı? Yoksa kuvvetmira sonrası mı oldu bu oluşum?Derin darbe: Öncelikle herkeze merhaba Derin darbe’ den de önce bir oluşum vardı. 1998 başlarında Ekip adında bir grubumuz vardı, ben Özgür a.k.a. Tetik ve kankam Tayfun a.k.a.Lanet adı altında bir sene boyunca beraber çalıştık, eski kaynaklardan bakılabilir… Ve bu grup da kuvvetmira’ nın ilk kadrolarındandır.

snd-cihan: Uzun zamandır rap’le uğraşmaktasınız. Bu süreç içerisinde derin darbe ne yaptı.? Karamsar naralar isimli albümünüzü çıkardınız. Her sanatçın’ın yaptığı işten bir beklentisi vardır? Karamsar naralar albümü bütün beklentilerinizi karşıladı mı?
Derin darbe: Evet 1998’ den beri iyi ya da kötü rapı icra etmekteyiz. Bu süreç içinde kendimizi geliştirmek ilk amacımız oldu. Neler yaptık sorusuna gelince: Bir çok underground parça yaptık, kendimiz de dahil Ceza, Sagopa gibi mclere klip ve montaj yaptık. Birçok şehirde konserler verdik. Ve ilk albümümüz Karamsar Naraları çıkarttık…Ve şu anda Sineğe Otopsi şiir kitabından tanıdığımız Gökhan Sönmez‘ in kaleminden “Anlat Onlara Abi” Adlı kitabımızı baskıya verdik. Karamsar Naralar albümü her beklentimizi karşılamasa da bizim ilk bandrollü albümümüz ve manevi yönden tatmin edici.




snd-cihan: Kuvvetmiradan ayrıldığınızı açıkladınız? Bize bu olayı anlatırımsınız derin darbe neden böyle bir karar aldı. Böyle bir karar vermenize sebep olan olay nedir?
Derin darbe: Kuvvetmiradan ayrıldık evet ama Bu kararı biz değil Yunus aldı. Sebebi ise abim Erkânın sitemize o dönemlerde yazdığı bir yazıdan kaynaklandı Hammer müzik ten Haluk Ataklı’ nın bizi arıyarak x bir site ile bir bağlantımız Olduğunu ki böyle bir şey yoktu ve dava edeceğini söylemesi sinirlerimizi gerdi Ve abim bir hışım la yazdığı yazıda Ceza ile Sagopa ya övgünün yanında eleştiride Bulundu ve Sagopa bu olaya alındı ve bulunduğumuz noktaya geldik Ben Yunusun hayatını bilirim alınması veya darılması gereken çok daha derin konularıda Bilirim ama yazmam ve gerekte duymam. Ben rapçiyim ve özgürlüğüme son derece düşkünüm Kimsenin altında ezilmeye niyetim Yok Kuvvetmiraya kinimde yok dostça ayrıldık böylesi daha hayırlı oldu düşüncesindeyim Kendilerine başarılar dilerim.

snd-cihan: 2.albüm çalışmalarınıza başladınız. 2. albümünüzde sevenleriniz nasıl bir derin darbe izleyecek tarzınızda bir değişiklik olacak mı ve albüm yine hammer müzik şirketinden mi çıkacak veya yeni bir plak şirketi ile anlaşmalar var mı?
Derin darbe: Albümümüz ortometri bitmek üzere ve bomba gibi geliyor. Tam bir Percussıonısm, Drum lar gerçekten itina ile seçildi ve buda doyurucu Beat ler dinleyeceğiniz anlamına geliyor, sürekli kendimizi geliştiriyoruz Albümün genelinde melankolik melodik altyapılar üzerine ilk albüme nazaran daha sert Lirikler mevcut ve yine Hammer müzik etiketiyle çıkartmayı düşünüyoruz




snd-cihan: 2.album feat leri benli mi? yeni albümünüzde sizlere kimler eşlik edecek?
Derin darbe: Şu an kayıt’ını alıp bitirdiğim feat ler arasında Abluka Alarm dan Leadri ve Savaş’ın parçaları hazır ve şu anda kanada da ikamet eden kardeşim baracuda var. MT, Mono 1 ve İkaz dan dan beklemekteyim şimdilik feat ler bukadar

snd-cihan: En son sahne performansınızı İstanbul’da gerçekleştirdiniz sizce nasıl bir sahne performansı sergilediniz ve ileriki tarihlerde derin darbe nerde sahne alacak kesinleşmiş bir konser tarihi var mı?
Derin darbe: Evet en son İstanbul da Hip Hop festivali 2 de sahne performansımızı sergiledik ve gayet İyiydi anlımızın akıyla sahneden indik diye düşünüyorum.Ve şu an tarihi belirli olan bir konser yok tekliflere açığız bekliyoruz.

snd-cihan: 2.albümünüz tam olarak ne zaman müzik marketlerde yerini alacak? Belirli bir tarih var mı?
Derin darbe: Albümün ağustos ayında biteceğini söyleye bilirim ama tam olarak çıkacağı tarihi Veremiyorum bu birazda plak şirketine bağlı.

snd-cihan: Türkiye’de gün geçtikçe rap dinleyen kitlenin artığını görüyoruz sizce bu neden kaynaklanıyor? Neden dinleyiciler son zamanda Türkçe rap’e önem vermeye başladı. Türkiye’de gün geçtikçe ilerleyen bir kitle sizce var mı?
Derin darbe: Günümüzün edebiyatçıları artık rapçilerden çıkıyor ve edep li iki sözcük her kulağa hitap Eder düşüncesindeyim ve öyle olduğu da bariz ortada, dinleyicilerin önem vermesinin Sebebi de rap in bir şiir kadar estetik yazılıp beat lerin üzerine itinayla flow lanması ve Kolay ezberlenmesi olsa gerek yani iki duygulu ve anlamlı kelimeyi bir araya getirmek Dübür ister ve istemediğiniz kadarını rapçi bir araya getirir.Gün geçtikçe ilerleyen bir kitle tabi ki var, biz zamanında yabancı gruplar dinlerdik çünkü Türkçe rap grubu doyuramayacak kadar azdı ama şu anda alttan gelen rap dinleyicileri Sanki yabancılar bu işi icra etmiyormuş sadece Türkiye de yapılıyor muş casına Benimsediler ve buda ilerlemenin temelidir.



snd-cihan: Şuan Türkiye’deki Underground piyasadaki Mc leri değerlendirmenizi istesek nasıl değerlendirirsiniz? Gelecekteki Türkçe sözlü rap müziği nasıl bir yerde olacak?
Derin darbe: Underground da çok yetenekli mc ler var saygı duyuyorum yalnız kimileri eser yaratmak yerine Daha önce keşif edilmiş diss i yapmayı tercih edip bir yerlere ulaşmaya çalışıyorlar ama bu Şekilde zor, ve gün geçtikçe işleri daha zorlaşacak gibi geliyor bana Tahminimce amatör ya da profesyonel olarak Türkiye de 1000 in üzerinde rap i icra eden Grup yada şahıs vardır buda her konuda kayıt aldıkları stüdyo dan tutunda plak şirketleri ne Kadar bir rant yaratır kapitalist düzende rant kaliteyi getirdiği gibi çok kişiyi de eler Türkçe rap bu gazla giderse gelecekte kolayca düşmeyeceği bir zirveye çıkacaktır
Ve sanırım Behringer firmasını daha bir zengin edecektir.


snd-cihan: Suikast.de farkıyla son olarak bize ve sevenlerinize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Derin Darbe : Suikast.de bu işin öncülerinden dir vakti gelenleri ve tarafsız haberleri yayımlayacağına inanıyor başarılar diliyorum ve tüm sevenlerimize selamlar saygılar.

DERİN DARBE

Hiç yorum yok: